Ważne informacje
Uwaga w weekendy oraz w dni świąteczne nasza restauracja cieszy się dużym zainteresowaniem gości.
W takie dni czas oczekiwania na posiłki może wydłużyć się nawet do 90 minut. Za utrudnienia przepraszamy.
Przystawki i Sałatki
- Roladki śledziowe z cebulką i sałatką z jabłka
- Oscypek smażony podawany z żurawiną
- Krewetki Black Tiger smażone na masełku, sos cytrynowy, mix sałat
- Sałatka Szefa z chrupiącymi faworkami z kurczaka
- Placki ziemniaczane z sosem z grzybów leśnych
Zupy
- Rosół z makaronem – naprawdę z kury
- Żurek wiejski wypasiony, z jajkiem, boczkiem i kiełbaską podany z pieczywem – może być serwowany w chlebku
- Bogracz pikantny podany w kociołku. Może być serwowany w chlebku
- Krem czosnkowy z czipsami z bekonu i paluchem francuskim
Barszcz czerwony czysty
Zupa Grzybowa z paluchem czosnkowym
Dania dla dzieci
- Zupka pomidorowa
- Nuggetsy z kurczaka, frytki, sos czosnkowy
- Pierogi z truskawkami i śmietanką
- Naleśnik z nutellą i bananem
Słodkości i desery
- Placek śliwkowy na kruchym spodzie z lodami cynamonowymi
(przepis P. Magdy Gessler) Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietanką
Lody waniliowe z gorącym musem malinowym i bitą śmietaną
- Świeże bezy i ciasta pieczone na miejscu
Rewolucyjne pyszności P. Magdy Gessler
- Pasztet z jeleniny podany na pierzynce śmietany i tartego oscypka z sosem pomidorowo-malinowym
- Pyszna Kartoflanka z pieczonym buraczkiem i ziemniaczkiem z ogniska, oraz kleksem z barszczu czerwonego
Pierogi „ziemniaczane” z miętą – 8 sztuk z cebulką podsmażoną na masełku
- Jagnięcy udziec marynowany w winie, rozmarynie i tymianku, pieczony ze śliwkami wędzonymi. W towarzystwie pikantnych pierogów „ziemniaczanych” z miętą
- Naleśnik jak chrust chrupiący z pijanymi powidłami śliwkowymi, ciastem śliwkowym i Semifreddo cynamonowe
Nasze specjalności
- Rolada wołowa w sosie, podawana z kluskami śląskimi i modrą kapustą
- Placek po Zbóju – placek ziemniaczany z gulaszem wołowym, surówka lub ogórek kiszony
- Gołąbek z pęczakiem, policzkami wołowymi i suszonym pomidorem, podany z sosem pomidorowym
- Kaczka metodą suwi z kluskami sosem i modrą kapustą
-
Żeberka pieczone na ostro z ziemniakami i surówką z kapusty
-
Schab z kością panierowany z ziołami, puree z boczkiem i kapusta zasmażana
-
Smażony filet z łososia, puree z selera, grillowane warzywa, sos maślany z estragonem
-
Udko królika duszone w śmietanie ze świeżym estragonem, kopytka smażone i buraczki
-
Delikatna polędwiczka wieprzowa, placek ziemniaczany, buraczki, sos grzybowy
- Pierogi domowe z cebulką smażoną na masełku, do wyboru pierogi ukraińskie lub z mięsem